Jeg leker spillutvikler!

Det superspennende spillet Tolkasar

Om du TØR å prøve spillet finner du det her: Tolkasar 1 (Skal teoretisk sett fungere på alle dingser som har en nettleser som støtter JavaScript)

Vi har verdens kuleste utviklingssjef. Han har fått istand en ordning der vi utviklerene kan bruke 10% av tiden vår på et egenvalgt prosjekt. Som enten skulle være relatert til produktet vårt eller teknologi som kan være nyttig for oss.

Da jeg fikk en slik mulighet måtte jeg selvfølgelig benytte anledningen til å lage et spill! Det er lite her i verden som er like tilfredstillende som spillprogrammering.

Jeg snakket med produktsjefen, og vi ble enige om å legge det inn som et slags påskeegg i løsningen vår. Når visse ting er oppfylt kommer det en hemmelig knapp til syne der man har mulighet for å spille spillet.

Jeg ville gjerne lage noe som fungerte både på mobiltelefoner, nettbrett og PC. Derfor endte jeg opp med å velge å skrive det i JavaScript. Etter å ha snoket litt rundt fant jeg open source-rammeverket Crafty (antar jeg kommer til å skrive litt om det senere) som er laget for spillprogrammering i JavaScript.

Må si jeg brukte veldig mye mer fritid enn arbeidstid på prosjektet. Og jeg ble veldig mye flinkere i JavaScript, så alt i alt tjente både jeg og bedriften vår på det. Å gi de ansatte litt frihet kan være noe av det mest produktive og inspirerende en leder kan gjøre.

Da spillet ble ferdig oppdaget jeg at det var litt for dårlig testet av andre. Det hadde nemlig ett stort problem: det var for vanskelig! Jeg syntes det var lett, og noen av de andre utviklerne rundet det. Men da det skulle testes ut på kundene våre, og folk uten programeringsbakgrunn, viste det seg at et fåtall klarte å forstå konseptet.

Spillet går ut på at du skal programmere en person til å gå rundt på brettet og passe seg for monstre. Det er noe inspirert av brettspillet Robo Rally. Man klikker altså først hvordan man vil at personen skal gå, og deretter trykker man på “start”, og ser om personen går dit man vil.

Hvis du prøver spillet er jeg mer enn gjerne interessert i å høre hva du synes om det :)

This entry was posted in Dataspill, Programmering. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>