Kanskje barna mine får dra til Mars likevel?

Barnetegning av romskip

Endelig skjer det noe virkelig interessant! Ifølge Inspiration Mars er det planlagt en bemannet romferd som skal passere forbi Mars! I 2018 er jorda i en veldig bra posisjon i forhold til Mars slik at hele ferden vil ta 501 dager. En slik mulighet vil vi ikke få igjen før i 2031.

Kanskje vi da endelig kan få oppleve at et menneske lander på Mars? Kanskje barna mine får muligheten til å bli de første menneskene som lander på en annen planet? Mine foreldre hadde jo store forventinger til vår generasjon. De trodde vi kom til å ha kolonier på både Mars og Månen. Men der har de blitt ekstremt skuffet. Det eneste vi bedriver med av teknologi er mobiltelefoner og at datamaskiner skal bli raskere og mindre.

Det er ekstremt liten interesse for romfart og verdensrommet i min generasjon. De aller fleste er kun interessert i mennesker og politikk. Men en slik nyhet vil forhåpentligvis kunne øke interessen igjen. Og hvem vet hva vi kan oppnå da?

This entry was posted in Astronomi & romfart and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>