Lego Friends, jentelego

Jentelego

Lego Friends er den nye serien fra Lego som er laget spesielt med tanke på jenter. Det vil si lego med temaer og farger som er ment å appelere til jenter. Det ble lansert i januar 2012.

Den nye serien har møtt mye motstand. Nettopp fordi man nå lager en type lego som kun er ment for jenter. Men jeg synes selv det er på tide! (De har prøvd seg på jentelego en gang tidligere, men da valgte de helt feil format, så det slo ikke an). Lego har i all tid spesialisert seg i temaer som er typisk for gutter. Med denne serien har det blitt mer “lov” for jenter å like lego. Og hva som er lov og ikke er viktig når man er liten.

Lego Friends: Olivias villa

Datteren min på snart 4 elsker lego friends. Hun er overraskende flink til å bygge, selv om jeg må hjelpe henne en del med oppskriften. Det som facinerer henne mest er alle småtingene som følger med. For eksempel å lage legomuffins og bittesmå kniver og gafler.

Det andre hun liker veldig godt er å lage dagligdagse ting som stoler, bord og senger. Istedenefor de vanlige ferdig-stolene måtte vi bygge de selv, som hun syntes var veldig gøy. Og for ikke å snakke om hvor morsomt det var å lage en lego-do!

Lego Friends: Parkcaféen

Men det jeg derimot ikke liker med denne serien er at legomenneskene ikke er i samme størrelse som vanlige legomennesker, bare nesten. Det vil si at de ikke passer helt sammen med alt som finnes fra før av. Blant annet var det et sjokk at de ikke passet til de vanlige legohestene. Der mener jeg at lego virkelig har bommet!

Lego Friends: Olivias tretopphus

I tillegg så har de ikke legohull i rumpa, så de kan for eksempel ikke sitte fast på stoler. Men hendene er heldigvis i samme format, så de kan holde i de samme tingene som vanlige legofolk.

Lego Friends: Olivias villa

Nå skal det sies at dukkene er ganske søte, og de er nesten i samme størrelse som de vanlige figurene. Og jeg antar de nok appelerer mer til jenter enn de klumpete vanlige legofolkene. Men jeg synes likevel de kunne sørge for at de fungerte på samme måte, og passet til de samme tingene.

Uansett mener jeg at alt som inviterer til kreativ lek og og romforståelse er en bra ting. Enten det er lilla tretopphytter eller blå, sverddekkede ninjafly.

Sammenlikning av lego friends-figur og vanlig legofigur

Sammenlikning av de nye og gamle figurene

  • De nye figurene er en anelse større enn de gamle.
  • De kan holde i de samme tingene. Men hendene til Lego Friends kan ikke snus for å holde ting horisontalt.
  • De kan sitte og bevege armene opp og ned.
  • Lego Friends-figurene har ikke legohull i rumpa, og kan derfor ikke sitte fast på for eksempel stoler. Så alt av stoler og slikt har glatt overflate i den nye serien.
  • Føttene til Lego Friends har en annen fasong, så de passer for eksempel ikke til de vanlige legohestene. (krise!)
  • De nye og gamle modellene kan bytte hår, men ingen andre kroppsdeler.
  • De nye figurene kan ikke endre beinposisjon (de kan for eksempel ikke ta et ben bakover og et forover) annet enn å sitte.

Sammendrag

+ De nye figurene er veldig søte og forseggjorte

+ Nye figurer, farger og sett som er ment for å få jenter mer interessert i lego

+ Masse spennende små ting følger med, og settene har mange fine detaljer

– De nye figurene er ikke like funksjonelle som de gamle, og passer ikke nøyaktig til de samme tingene

Denne analysen er basert på 3 sett fra Lego Friends: Olivias tretopphus, Parkcaféen og Olivias Villa.

This entry was posted in Barn, Leker and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>