Legend of Grimrock

Legend of Grimrock - green slime

Etter en periode med litt småspilling her og der, uten å bli veldig betatt av noe, har jeg endelig funnet en skatt. Jeg har forelsket meg totalt i spillet “Legend of Grimrock” fra “Almost Human”. Jeg drømmer om det om natta, og tenker på det mens jeg er på jobb. Akkurat nå er jeg på et vanskelig sted, så nå tar jeg meg en skrivepause istedenfor å spille.

Legend of Grimrock er et nytt dungeon-spill som er laget på den gamle måten. Man går rundt i en dyp dungeon mens man sloss mot monstre, løser gåter og finner skatter og hemmelige steder. Det er kjempeherlig grafikk og veldig flotte monstre.

Giant crab and fungus monster

Det som er litt spesielt med spillet er at det er laget på en slik måte at du kun har fire retninger, selv om det er et 3D-spill. Og dette må du utnytte når du sloss mot fiender, ved å bevege deg rundt fienden og angripe mens fienden snur seg og beveger seg i et tile-basert mønster. Spillet minner om de gamle spillene “Lands of Lore” og “Eye of the beholder”. Spesielt da jeg spilte igjennom etasjen full av edderkopper fikk jeg nesten en følelse av å spille Lands of Lore igjen.

Legend of Grimrock Spider

Du styrer et party på fire personer. Du kan velge mellom standardklassene fighter, rogue og mage. Men når det gjelder rase kan du velge mellom en del kule portretter blant lizardmen, insectoids, minotaurer og mennesker.

For å kaste magi må du klikke på de riktige symbolene for spellen du prøver å kaste. Du finner scrolls i løpet av spillet der disse symbolene er tegnet inn. Så gjelder det å huske formlene når du er i kamp. Det er ikke ikke et stort problem siden det ikke er så mange forskjellige spells. Men innimellom blir det en del klikk, som er litt slitsomt.

Jeg valgte å ha med to magikere (i tillegg til en kriger og en tyv). Til å begynne med gikk det ganske tregt, for jeg fant kun en formel som passet til den ene magikeren. Men nå som jeg har fått flere spells bruker jeg magikerne aller mest.

Legend of Grimrock ice spell

Når du starter spillet kan du velge vanskelighetsgrad. Jeg valgte “normal”, og det er til tider ganske tøft! Så jeg skulle ønske det var mulighet for å skru ned vanskelighetsgraden av og til. Men på en annen side så er det veldig tilfredstillende når man endelig får til ting man har brukt mange forsøk på.

Gåtene i spillet er veldig kule. Du må finne skjulte åpningsmekanismer, dra i spaker, bruke teleportere, legge vekt på plater, og mere til. Og av og til får du noen hint som står skrevet på veggene rundt omkring i koridorene.

Legend of Grimrock - dragon statue

Oppsummering

+ Ekstremt atmosfærisk
+ Morsomt kampsystem
+ Morsomme gåter
+ Veldig kule monstre

– Skulle ønske man kunne endre vanskelighetsgrad underveis.
– Savner en quick save-knapp!
– Noen litt klønete ting. For eksempel at venstre-klikk på angrepsknappen fjerner våpnet ditt. Det skjer selvfølgelig når man er omringet av monstre og har litt panikk.
– For mange klikk når man skal kaste en spell. Burde vært en enkel måte å kaste den forrige spellen en gang til.

Resultat

Siden jeg er så besatt av dette spillet ser jeg ingen annen løsning enn å gi det topp-score. Selv om det ikke er helt perfekt på alle måter. Jeg gir derfor spillet 8 av 8!

This entry was posted in Dataspill, Monster and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Legend of Grimrock

  1. Pingback: Spill for damer! « Spillvev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>