Draw Something

DrawSomething Free Dragon

Jeg har blitt bitt av den morsomme appen “Draw Something”. Jeg bruker gratisvarienten som heter “Draw Something Free”. Nok et lite, enkelt og genialt spill. Spillet går ut på å tegne og gjette forskjellige ord.  Det er ikke spesielt lett å tegne med en stor finger på en liten skjerm, men gøy er det likevel!

Når en ny runde starter kan du velge mellom tre ord med forskjellig vanskelighetsgrad, som gir forskjellig antall mynter i belønning. Oppgaven din er altså å tegne dette ordet så godt du klarer, og sende det av gårde til en annen person.

Denne personen skal gjette ordet ditt utifra tegningen du har laget. Man får vite hvor mange bokstaver ordet har, og får noen bokstaver til disposisjon som kan brukes. Men ikke nødvendigvis alle bokstavene skal brukes. Deretter er det den andre personen sin tur til å tegne til deg.

Man kan (men må ikke) logge seg inn med facebook-kontoen sin og se hvilke andre personer som også spiller det, så det er veldig lett å starte nye spill med venner.

For myntene du tjener (myntene kan også kjøpes for ekte penger) kan du kjøpe bomber som gjør ting enklere for deg.

Selv om spillet er veldig morsomt er det ikke perfekt. Det mangler for eksempel mulighet for å gi beskjed til motspilleren når en har spilt. Slik det er nå må du gå inn og sjekke selv om noen har spilt. Jeg synes også det virker som om spillet har mye uutnyttet potensiale. Som for eksempel mulighet for å lagre og dele bildene man tegner med andre. Kanskje vi ser dette i fremtidige versjoner?

Spillet er kun på engelsk. Og bruker ord som er matkjeder og TV-serier vi ikke kjenner så godt til her. Om det hadde kommet støtte for flere språk tror jeg det hadde blitt enda mer populært. Eventuelt muligheten for egenlagde ord.

En annen ting er at det ikke er hundre prosent feilfritt. Blant annet har jeg opplevd at bilder man har tegnet har blitt borte hvis man er i et område med dårlig dekning, og det må tegnes på nytt.

+ Veldig morsomt!
+ Lett å finne venner som spiller og starte nye spill
– Mangler mulighet for å gi beskjed når noen har spilt
– Ikke helt feilfritt
– Bare mulig å ha ett spill kjørende med hver person
– Mangler undo-knapp
– Burde støtte flere språk. Evt mulighet for egne ord.
– Irriterende at skjermen sovner når man holder på.
– Ingen chattefunksjon
– Litt få forskjellige ord. Men man kan kjøpe flere for penger.

Basert på dette velger jeg å gi spillet 5 av 8.

Illustrasjonsbildet er laget av Pteranodon som gjorde et herlig forsøk på å tegne en drage. :)

This entry was posted in Android, Dataspill. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>