Morgenglede

Vekkerklokka maser. Får såvidt opp øynene. På naborommet ligger eldstejenta og skravler til seg selv. Det er kaldt utenfor dyna. Stappmørkt ute. Føler at det fortsatt er midt på natten. Nok en hverdag har startet. Jeg står opp og kler på meg i halvmørket mens mannen min snur seg og snorker videre. Så går jeg inn til eldstejenta og tar henne med forbi rommet til babyen. Hun sover også. Glad og fornøyd fordi hun fikk melk av en stuptrøtt mamma for to timer siden.

Så tusler vi inn på badet og gjør morgenrutinene. Før vi kommer inn på stua. Der henger det masse små pakker i vinduene. Eldstejenta lyser opp og roper “julepakker!”. Jeg må også smile. Tok visst litt av i år! Der henger mine pakker, der henger Bambiraptor sine pakker, og der borte henger Velociraptor sine pakker. Tre pakkekalendere!

Pakkekalender

Og ikke nok med dét. På bordet står det tre kalendere til. En med star wars lego. Og to med My Little Pony. Legokalenderen kjøpte jeg til mann’ min. Og han ble ganske glad for den. :) Og de to ponnikalenderene da… Jeg fant de stående og lyse i en bokhandel vi var innom. Og ponnien som syntes var ingen ringere enn Twilight Sparkle, yndlingsponnien min! En enhjørning som kan trylle med hornet sitt, bor i et stort tre fyllt med bøker, og har en liten babydrage som venn. Så jeg måtte bare kjøpe den! Og da måtte jo eldstejenta få også.

Julekalender: Star wars lego og My Little Pony

Med ett hører jeg litt knirking på babycallen. Babyen har også våknet. Så tusler jeg opp til henne, og blir møtt av et blidt, men veldig trøtt ansikt. Tar henne med ned. Så tar jeg fram saksa, og klipper løs en kalenderpakke til hver av oss jentene. Vi åpner pakkene i spenning. Bambiraptor hjelper ivrig til med å åpne pakka til søsteren sin. Jeg fikk adventslys, Bambiraptor fikk en liten dukke, og Velociraptor fikk en raslende babyleke. Like fornøyde alle tre! Og i ponnikalenderen fikk vi den synlige ponnien, Twilight Sparkle.

Barna kvitrer og leker med lekene. Mens jeg lager matpakke, pakker sekk og veske, og finner fram yttertøy. Så lister jeg babyen opp i senga til mann’ min og rister litt i han. Før jeg og eldstejenta kjører av gårde til barnehagen i en iskald bil.

This entry was posted in Barn, Leker and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>