Bilder av Draconidene

Draconide, meteor

Da har jeg endelig klart det! Nemlig å fotografere meteorer. Jeg har prøvd mange ganger før. Stått og fryst mens jeg har trykket på kameraet og krysset fingrene for at jeg ville klare å fange noen. Men i dag klarte jeg det altså endelig.  Jeg tok bilder av meteorsvermen Draconidene. Jeg så ca 12 stykker på de 40 minuttene jeg var ute.

Det som skulle til var å oppdage at jeg kunne ta 10 bilder etter hverandre automatisk med litt lang lukkertid (fant ut at 6 sekunder passet bra). På denne måten var det lite mye “dødtid” der kameraet ikke tok opp.

Jeg gikk nøye igjennom bildene etterpå, og luket ut bildene der jeg så at det var satellitter eller fly jeg hadde tatt bilder av. Dvs at de beveget seg jevnt over flere  bilder. Det var spesielt en ildkule jeg fikk bilde av som var veldig flott. Den beveget seg så sakte at den ble med på to bilder.

Ildkula:

Draconidene, ildkule, meteor

Restene etter den:

Draconide

Uklippet versjon av bildet:

Draconidene

Se også videoen jeg lagde av bildene!

This entry was posted in Astronomi & romfart, Fotografering and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Bilder av Draconidene

  1. Øystein Davidsen says:

    NICE! Har selv hatt noen pass med dette for øyet – betydelig lengre enn 40 minutter…uten å lykkes. Men en dag..Bare 6 sekunds lukkertid, altså?

  2. Vildr says:

    Kult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>