Melkeveien

I helga var jeg på stedet der jeg vokste opp. På dette stedet er himmelen veldig klar og fin, og det er lite lysforurensning. Til tross for at en veldig klar måne lyste opp himmelen fanget jeg mange fine stjerner med kameraet mitt. Etter å ha redigert bildene en del må jeg si at jeg ble ganske fornøyd med resultatet. Disse tre bildene er samme bilde av melkeveien. Stripa i bildet er sannsynligvis en satellitt. På bildet har jeg fanget mest mulig lys: ISO 6400, 30 sekunder eksponeringstid, f/2.8.

Resutatet:

Melkeveien

Utsnitt fra bildet:

Melkeveien

Før redigering:

Uredigert

This entry was posted in Astronomi & romfart, Fotografering and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Melkeveien

 1. Valkyrien says:

  Det der var imponerende bilder av Melkeveien!

 2. Hakkespett says:

  Flotte bilder. Prøvde å ta bilder av måneformørkelsen som var for ikke så lenge siden. Hadde ikke regnet med at månen beveget seg såpass fort. Så med lange lukketider ble det en uskarp affære.

  • Emerald Raptor says:

   Ja. Samme problemet med å ta bilder av planeter. Men månen er så lyssterk at det som regel lønner seg å heller bruke litt kortere lukkertid på den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>