Monstergenerator

Genererte monstre

La meg presentere første versjon av min monstergenerator! Du kan se den i baren til høyre. Last siden på nytt for å se et nytt monster der.

Jeg ble veldig inspirert av wordpress pluginen monster-ID som genererer tilfeldige monstre for kommentatorer som ikke har lagt inn bilde. Først lagde jeg mine egne tegninger til den oprinnelige pluginen. Men nå har jeg altså laget min egen lille monstergenerator.

Den er kodet i PHP, og er veldig generisk. Dvs at man veldig enkelt kan generere andre typer ting. Som for eksempel romskip, planeter etc. Med andre atributter og bilder. Som man konfigurerer i JSON-filer.

Litt av tanken er at man skal kunne knytte atributter til tegningene. I dette tilfellet er øyne knyttet til om monsteret er “good”, “neutral” eller “evil”. Og munnen er knyttet til om det er “lawful”, “neutral” eller “chaotic”. Hva monsteret spiser er knyttet til kroppen. Beskrivelsen av maten er knyttet til armene. Hvor den bor er knyttet til hodet. Og beskrivelsen av bostedet er knyttet til beina.

Navnet til monsteret er satt sammen av tilfeldige bokstaver med dette mønsteret: konsonant – vokal – konsonant – konsonant – vokal – konsonant.

Man kan også knytte tallstats til monstret. Slik at det for eksempel får +3 i styrke hvis den blir generert med armer som ser veldig sterke ut.

This entry was posted in Monster, Programmering. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>