Min første wordpress plugin!

Kode for wordpress plugin widgetSå var tiden kommet for å prøve å lage min første wordpress plugin! Det tok meg ikke lang tid, og var overraskende lett! Om man har litt kjennskap til php og har bittelitt teknisk forståelse går det veldig fort å få til noe som virker!

Siden dette var min første plugin valgte jeg å lage noe veldig enkelt. En tilfeldig generert “Dagens tips”-funksjon. Den er bittelitt mer avansert enn en vanlig dagens tips-funksjon. Denne bygger nemlig opp en tilfeldig setning.

Setningen er delt opp i fem forskjellige deler. En begynnelse (f.eks. “I dag burde du”), et verb (f.eks “skrive om”), et adjektiv (f.eks. “grønne”), et objekt (“aper”) og en avslutning (f.eks “på facebook”).

Du kan se widgeten min i baren til høyre. Om jeg får en god idé en gang, kanskje jeg lager noe litt mer avansert og “nyttig”. :) Litt av “problemet” med wordpress er jo nettopp det at “alt” er laget fra før av.

This entry was posted in Programmering and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Min første wordpress plugin!

  1. Hakkespett says:

    Må være veldig fint å ha kunnskaper til å programmere selv. Foreksempel så har jeg på min egen blogg et felt som heter om meg. Der står det hvor gammel jeg er. Det betyr masse ekstraarbeid hver gang jeg har bursdag. Jeg må nemlig manuelt gå inn å endre tallene når jeg fyller år. Du derimot kan bare lage noe smart som endrer hvor ung du er automatisk hver bursdag. Det sparer deg for mye jobb.

    • Emerald Raptor says:

      Hehe, ja. Et godt eksempel på en nyttig og avansert widget. :) Men det er uansett veldig gøy å ha mulighet til å lage slike småting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>