Datadyrene er tilbake!

Datadyr til mobiltelefon (TamaWidget til Android)

Husker du de små elektroniske dingsene med små dyr på bestående av noen få pixler? Mange kalte dem tamagotchi (selv om det var en bestemt type) og andre kalte dem datadyr. Selv hadde jeg en jeg lånte. Petrine het hun. Og hun var en kylling. Som måtte mates, lekes med og fjernes bæsj for. Hvis man glemte noe av dette kunne den bli syk og dø. Som hun desverre gjorde ofte. Hvis jeg passet veldig dårlig på henne kunne hun finne på å dø flere ganger på en dag. Tror rekorden min var å holde henne i live i 14 dager.

Det var litt flaut å ha henne med på skolen. For jeg gikk på videregående, og var vel kanskje en smule for stor til å leke med små, digitale dyr. Så jeg hadde henne i en liten skinnpose festet i beltet så ingen skulle se henne. Og når hun trengte noe tok jeg en tur inn på toalettet og ordnet henne der.

Men nå er de altså tilbake. Og denne gangen i litt bedre versjon. Man får de nemlig til mobiltelefonen sin! Det var vel bare snakk om tid. Kanskje de har eksistert lengre enn jeg har kjent til de også.

Jeg lastet ned TamaWidget til Android. Man kan velge mellom en pingvin, dinosaur, hamster, hund, katt eller ku. Du kan få pingvinen i en gratisvariant der den kun kan leve i to dager. De andre koster (akkurat nå) 7,68 kr. Siden jeg bare skulle prøve det først valgte jeg gratispingvinen. Og den fikk navnet Rulle. Vet ikke helt hvorfor, men navnet bare datt ned i hodet mitt.

Joda, denne kunne virkelig sammenliknes med de gamle datadyrene. Bare en smule mer avansert. I hvert fall mer avansert enn den lille kyllingen min. Det beste er kanskje at man kan sende den på skolen på dagtid så man slipper å passe på den da. I tillegg kan man kjøpe ting til den, leke med den, mate den, vaske den, ta bort bæsjen dens, ta den med til legen og disiplinere den. Det eneste jeg ikke likte var disiplineringen. Da kommer det en hånd og slår til den! Og det må man gjøre om den for eksempel trenger et bad og ikke vil bade. Stakkars liten.

Den er ganske kravstor denne også. Først ønsket den seg en ball, så kjøpte jeg det. Men da ønsket den seg plutselig en laptop! Eller er det kanskje et lesebrett? Det var litt av en ting å kjøpe til en 1 dag gammel pingvin! Ikke at jeg hadde råd til det heller. Hei, nå maser den igjen! Nå er den visst sulten.

Om TamaWidget til Android

Den er søt (og det er jo det viktigste!) og har en del flere funksjoner enn de gamle datadyrene. Den er koselig å plundre med. Den er en widget så den kan løpe rundt på skjermen din. Men den er litt treg. I hvert fall under oppstart. Og den maser ganske mye. Er heller ikke alt for spennende i lengden. Men den oppfyller alle kriterier for et koselig, lite datadyr, og får derfor karakteren 6 av 8.

This entry was posted in Android, Dataspill and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Datadyrene er tilbake!

 1. hufza says:

  De er kjempesøte. :-) Enig i at disiplinen er dum. Jeg har sett etter sånne lenge, og endelig har det kommet noen. :-)

 2. Hakkespett says:

  Jeg holder meg til Apple. Finnes sikkert eller kommer noe lignende der, men synes egentlig jeg har nok å gjøre med familie og ekte kjæledyr.

  • Emerald Raptor says:

   Hehe. Mannen min skjønner absolutt ikke poenget med den i hvert fall. Han mener vi har nok av andre skapninger i huset som maser (barn + katter).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>