Ukens ABC-bilde: M – Maur

M - Maur

Ukens ABC-bilde hos meg på M er av maur! Jeg har enda til gode å få det perfekte maur-bildet. Må se å jobbe litt med det til sommeren. Jeg synes maur er kule. Hvordan de samarbeider for maurtuas beste.

Når jeg ser maur tenker jeg på et gammelt dataspill jeg spilte for veldig mange år siden, nemlig SimAnt. Der skal du lage din egen maurkoloni, og sloss mot de røde maurene. Få tak i mat, passe deg for edderkopper og passe deg for mennesker med spraybokser og gressklippere. Ja, det var tider. :)

This entry was posted in Dataspill, Fotografering and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Ukens ABC-bilde: M – Maur

 1. Catarina says:

  Kriple krable, du har være langt ned for at få skudt de myre. :) Godt valg for M (Myre og Macro) 😀

 2. Minstemann har sett på NRK’s “Ugler i mosen” på DVD nå, og der var et av temaene maur. Utrolig hva de får til å lage barne-TV av.

  Kamelryttersken postet sist: Motorsykkelkjøring og fenomenet toppbloggere

 3. bjorgnin says:

  Heisann!

  Deler din fascinasjon. Jeg animerte en maur en gang, men resultatet ble jeg aldri fornøyd med fordi jeg aldri klarte å observere hvordan de flytta beina. Ingen biolog jeg kjente, klarte å forklare meg det heller. Satt og studerte den ene naturfilmen etter den andre på TV… der gikk maurene så fort jeg ikke klarte å følge med…

  Du finner tegningen av mauren her: http://viltogvakkert.blogspot.com/2010/10/if-race.html

  Kanskje det blir et innlegg om føtter på Ofotgraf om det????

  Uansett jeg synes bildet ditt virkelig gir en kjempefin stemningsrapport fra et maurliv!
  Ha fin søndag ;:OD)

 4. Melusine says:

  Ja, maur er jo fascinerende selv om de er litt ekle å se på…

 5. Malys Krok says:

  Maur er ikke mitt vakreste kryp, men enig i at det er spennende å se på dens arbeid!
  -Margit-

 6. Jørgen says:

  Fantastisk myre-billede. Jeg synes også myrer er interessante fordi de gør som de gør. Engang så jeg nogle samarbejde om at flytte et stort stykke brød, som en ikke kunne flytte. Det er nøjagtig den gode definition af samarbejde – at løfte fælles.

 7. Inge says:

  rigtig godt m valg.. og myrer er imponerende.. :-)

 8. Donald says:

  Ha, det er nogle myreflittige fyre :-) Billedet viser anatomien ret godt – flot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>