Rollespill vs hack’n slash

Rollespill

Vi hadde en litt heftig diskusjon etter rollespillsesjonen vår i går. Problemet vårt er at vi har så forskjellige oppfatninger av hva man vil oppnå med et rollespill i gruppa vår. Vi har blant annet to personer som befinner seg helt på hver sin side av rollespillskalaen.

Vi har en person som elsker å rulle terninger, og som alltid gjør det han kan for å optimalisere karakteren han spiller for kamp. Han spiller så og si alltid kriger, og velger skills og talenter etter hva som gjør karakteren hans flinkere til å sloss. Han er også veldig opptatt av penger i spillet, og gjør sitt for å få det beste utstyret kan kan få tak i.

Men på den andre siden har vi en som alltid lager en forholdsvis udugelig, men morsom karakter. Gjerne med spesielle talenter som han aldri klarer å få brukt på en fornuftig måte i eventyrene våre. Han måtte til og med lage ny karakter en gang fordi GM hintet veldig om at den han hadde laget egentlig ikke kunne brukes til noe.

I går røk disse to litt i tottene på hverandre, og vi måtte snakke litt om hva vi egentlig ønsket å gjøre i rollespillsesjonene våre. Vil vi spille et manuelt dataspill som baserer seg på stats og terninger, eller vil vi leve oss inn i roller og karakterer mens vi prøver å løse verdensproblemer på kreative måter?

Vanligvis liker jeg variasjon og synes det kan være interessant med forskjellige personligheter. Men det fungerer ikke helt når ens grunnleggende oppfattninger av hva et rollespill er varierer så mye. Selvfølgelig kjeder den udugelige karakteren seg når krigeren står og hogger ned en horror alene. Og krigeren kjeder seg når den første personen prøver å spille rollen sin, snakke seg ut av situasjoner og mingle med npc-er.

Vi kom ikke til noen enighet til slutt fordi folk måtte begynne å dra hjem pga togtider og sånt. Men jeg håper vi klarer å få løst opp i ting så vi får en litt bedre opplevelse neste gang.

This entry was posted in Rollespill. Bookmark the permalink.

5 Responses to Rollespill vs hack’n slash

 1. Oguleth says:

  “Manuelt dataspill” – hva kom først, spillet eller maskinen? 😉

 2. Pingback: Tweets that mention Rollespill vs hack’n slash | Emerald Raptor -- Topsy.com

 3. Zealuu says:

  Jeg ser ikke motsetningen i å spille et spill basert på stats og terninger og det å kreativt leve seg inn i univers og karakterer også videre. Min erfaring er snarere at de samme folkene som liker å faktisk rollespille, også gjerne er de ivrigste theorycrafterne og terningrullerne – men ikke nødvendigvis powergamere, min-maxere, eller hva du nå vil kalle folk som først og fremst vil vinne, ikke spille.

  • Emerald Raptor says:

   I vårt tilfelle var det snakk om powergaming. Å utnytte alle reglene til sin fordel, og prøve å makse ut karakteren sin. Noe som gjorde spillet mindre attraktivt for de som heller ville sette sammen en karakter fordi den var kul å spille, og ikke nødvendigvis makse den ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>