Mine WordPress plugins

Tenkte jeg skulle skrive en liten liste over hvilke plugins jeg bruker i bloggen min. Det er utrolig mange å velge mellom, men det er ikke så lett å finne de gode og smarte som gjør bloggen mer interessant. Noen som har tips til andre gode plugins man bare må få med seg?

plugins.png

Picasa Image Express

Den første begrensningen i en standard wordpress-blogg synes jeg var behandlingen av bilder. Jeg liker å ha litt oversikt, og kunne kategorisere bildene mine. Jeg prøvde en del forskjellige plugins, men fant ikke noen jeg synes var bra. Derfor endte jeg opp med å starte et eget picasa-album isteden, og lete etter gode picasa-plugins for wordpress.

Og det fant jeg heldigvis. Men picasa har sine begrensninger det også. Jeg ble blant annet litt oppgitt da jeg fant ut at den ikke støttet under-kataloger i album. Men ellers er jeg passelig fornøyd med valget. Jeg endte opp med Picasa Image Express som enkelt lar deg sette bilder fra ditt picasa-album inn i sider og poster.

WP_MonsterID

Gir deg spennende monstre i kommentarene på folk som ikke har eget bilde. Les mer om monstrene mine her.

Post Page Associator

Jeg syntes måten man viser fram kategorier i wordpress på er en del begrenset, og ville ha en egen side for hver kategori. Det løste jeg ved å installere “Post Page Associator”. Det denne gjør er at du kan få sider/pages til å vise poster fra bestemte kategorier. Dette brukte jeg på sidene du kommer til når du trykker på linkene øverst.

Contextual Related Posts

Når en leser klikker seg inn på et innlegg i bloggen sin vil man gjerne at leseren skal finne andre interessante ting og bli værende i bloggen. Dette kan du blant annet oppnå ved å gi leseren en liste over bloggposter som likner på den vedkommede allerede er inne på, noe som denne pluginen gir deg. Men jeg er ikke helt hundre prosent fornøyd med den, for jeg syntes den burde tatt hensyn til kategorier og merkelapper, og ikke bare gå på innholdet.

Exec-PHP

Da jeg skulle lage meg julekalender trengte jeg bittelitt php-støtte. Jeg prøvde en del forskjellige plugins som skulle gi støtte for PHP, men det var bare denne jeg fikk til å fungere skikkelig. De andre hadde for eksempel problemer med enkelte tegn, som firkantklammer man bruker i lister.

Google XML Sitemaps

Dette er en plugin som hjelper google og andre verktøy med å indeksere postene dine. Jeg tror den må virke, for jeg får en del besøk på sidene mine fra søkemotorer. Og det tar ikke lang tid før nye bloggposter er indeksert.

HL Twitter

Twitter-plugin. Enkel og grei. Du kan vise eller sende (det har jeg ikke forsøkt enda) twittermeldinger. Men jeg skulle gjerne sett at den hadde en “følg meg på twitter”-knapp. Den du ser i bloggen min har jeg lagt på selv.

Picasa Widget

Viser tilfeldige bilder eller album fra picasa-album i en widget. Denne var ganske fin, men litt begrenset. Jeg kunne godt tenke meg å bestemme hvilke album bildene ble plukket ut fra i forhold til hvilken kategori eller tagg posten du besøker hører til. Men det blir kanskje litt avansert.

Popular Posts

Viser liste over de mest populære postene. Enkelt og greit.

Random Posts

Viser en liste over tilfeldige innlegg. Morsom måte å holde liv i gamle blogginnlegg på.

WordPress.com Stats

Registrerer og presenterer masse statistikk fra bloggen din. Veldig nyttig og spennende å følge med på.

WP Youtube channel gallery

Viser filmer fra en bestemt youtube-kanal i en widget. Nyttig og grei.

Google Calendar Events

Få google-kalenderen din i en widget. Den har en god del instillinger så du får kalenderen slik du vil. Blant annet kan du velge mellom liste over avtaler eller kalendervisning. Du kan også ha flere forskjellige kalender-feeds her.

This entry was posted in Annet and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Mine WordPress plugins

 1. Melusine says:

  Jeg har dessverre ingen forslag å komme med utover dem du har med på listen,
  jeg har Google Analytics – er det en plugin? I utgangspunktet er min bloggvert temmelig begrenset, men jeg har kjøpt mulighet til å utvikle eget design og legge inn html-koder. Nå har jeg ikke satt meg noe videre inn i det, men fikk lyst til å ta en titt på det nå :)

 2. Emerald Raptor says:

  Ja, kanskje jeg burde prøve Google Analytics i tillegg. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å hoste sidene mine selv, slik at jeg har total valgfrihet. Jeg begynte først med å opprette en blogg hos wordpress, men fant fort ut at jeg ville ha litt mer egendefinerte ting. Men jeg skjønner at ikke alle ønsker eller har mulighet for å hoste sidene sine selv.

 3. Melusine says:

  Kan jeg spørre hvor mye det koster å kjøpe sitt eget domene?

 4. Emerald Raptor says:

  Det å kjøpe et domene i seg selv koster ikke så mye. Da betaler du egentlig bare for navnet. Men du vil sannsynligvis ha et webhotell med det samme, så du har et sted å legge sidene dine. Jeg bruker domeneshop selv som jeg er veldig fornøyd med. Du kan se prisene deres her: http://www.domeneshop.no/

 5. Melusine says:

  Slett ikke ille priser, jeg hadde trodd det kanskje var dyrere.
  Noe å tenke på, jeg legger den siden til i bokmerker til senere vurdering – takk for linken :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>