Mål for 2011

Jeg liker ikke ordet nyttårløfte. Fordi et løfte er noe man er pliktig til å holde. Jeg lover bare ting jeg vet jeg kommer til å holde. Derfor liker jeg bedre å bruke ordet “mål”. For det er noe man strekker seg etter, og ikke nødvendigvis noe man må oppnå. Jeg har to mål jeg skal prøve å nå for 2011. Et morsomt og et kjedelig. Begge innen programmering, som er det området jeg ønsker å forbedre meg på. Siden jeg kommer til å ha morspermisjon store deler av året er det greit å ha noen mål som trimmer hjernen litt.

1. Legge ut en app på Android Market

Jeg har lekt med litt med Android og blant annet laget et lite spill. Men denne gangen er planen å lage noe spennende som skal bli helt ferdig og legges ut på Android Market. Om det så bare blir en prompe-app.

2. Lese denne boka:

IMG_0763x.JPG

Denne boka (Sun Certified Programmer for Java 6 Study Guide) er pensum for å bli en sertifisert som programmerer i Java. Målet er altså bare å komme seg igjennom boka, ikke å ta eksamen. Men om jeg føler meg selvsikker nok etter å ha kommet igjennom den er det mulig jeg tar sjansen.

Hvilke mål har du for det nye året?

This entry was posted in Android, Bok, Meg, Programmering. Bookmark the permalink.

8 Responses to Mål for 2011

 1. Catarina says:

  Jeg bruger også Android og er nu blevet helt spændt på hvad det er for et spil du regner med at ligge op. :)

  Jeg synes det er en god idé med mål, men kan jeg også bedre forholde mig til en løfter . :)

  Ha’ en dejlig aften. :)

  • Emerald Raptor says:

   Jeg har en plan for hvaslags app jeg skal lage. Men jeg liker å holde det litt hemmelig i tilfelle det ikke blir noe av, og jeg må spare idéen til senere. :) Men jeg kan røpe at det har noe med monstre å gjøre.

   Ha en fin kveld du også! :)

 2. Leovi says:

  These objectives are very interesting and very difficult, at least for me. My goal is to make as many photos as possible with new discoveries. I am satisfied that my creativity is at least as good as 2010. Greetings and fulfilling your objectives.

  • Emerald Raptor says:

   Taking more pictures with new discoveries may also have been on my list. I think your objectives are great, and hope you will be able to fulfill them. :)

 3. Donald says:

  Ja det kan være spændende at lære et computersprog. Java har mange biblioteker (hjælperutiner) og der kan man hurtigt bruge tid på at lære en masse. Jeg kan godt forstå at du vil læse den – somme tider er det godt at læse indholdsfortegnelsen først og få en ide om hvordan bogen er opbygget. SUN er købt af Oracle og bogen ser ud til at være meget produkt-specifik (d.v.s. nerdet).

  • Emerald Raptor says:

   Ja, man blir nok ikke Sun-sertifisert lenger siden det nå er Oracle som eier Java. Men jeg tenkte å lese boka mest for å bli tryggere og lære flere aspekter av Java 6. Og jeg antar det sikkert ikke blir store endringer enda selv om det er kjøpt opp.

 4. bjorgnin says:

  Heisann!

  Tja, si det. Hadde som mål i fjor vinter å reredigere noen småsnutter av videofilm jeg tok til hovedfaget mitt og som ikke ble brukt. Det ble ikke gjort da, men kanskje denne vinteren. Jeg er veldig enig med deg om at det bør hete mål. Blir det gjort , legger jeg dem ut på bloggen i biter. Noen av jernaderbildene med elevene mine som statister er klipt fra tapene.
  Jeg krysser fingrene for at du når målene dine i alle fall ;:OD)
  Ha fine lesedager i romjula!

  • Emerald Raptor says:

   Håper du også når målet til slutt. Hadde vært spennende å se hva du fikk til, så jeg håper du legger det ut i bloggen. Ha et godt nytt år! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>