Julekalender

10_julekalender.jpgSiden vi er godt i gang med november allerede er det på tide å tenke på julekalenderen! Da jeg var liten fikk man kjøpt kalendere i butikken med bittesmå, søte figurer i. Skal si jeg savner de! Etter hvert fikk man kun kjøpt kjedelige kalendere som inneholdt en bitteliten, gammel sjokoladebit hver dag.

Men i de siste årene har det endelig utviklet seg til det bedre. Man kan nå få kjøpt tematiserte lekekalendere. Kanskje ikke så mye som er så spennende for voksne, men for barna finnes det litt av hvert. Blant annet har Polly Pocket og PetShop små dukker som får en liten ting hver dag, et klesplagg eller noe annet som hører til. Jeg har også sett at Lego og Playmo har kommet med noen.

Det har også blitt litt mer avanserte godterikalendere på markedet. Jeg har både prøvd Haribo sin og Kindereggkalender. Men ingen av de var spesielt imponerende. Kindereggkalenderen var veldig kjedelig på den måten at du kunne se på størrelsen til ruta hva du fikk neste dag. Da er det jo ikke så mye poeng. I år har jeg fått tak i en Dumle-kalender (kjøpt i Sverige). Får krysse fingrene for at den er bedre.

Men når alt kommer til alt, er det ingen ting som slår den hjemmelagde kalenderen. 24 små pakker med ting som kan være hva som helst. I familien vår pleier vi å kjøpe 24 pakker hver, og så har søsteren min satt opp et avansert skjema over hvem som skal gi pakker til hverandre når. Slik at alle får én pakke om dagen. Siden vi er ganske mange er det mye forskjellig å få, og mye som er vanskelig å gjette.

Om du ikke har noen som kan lage kalender til deg finnes det en løsning for det også. For eksempel har Lexidh en pakkekalenderordning hvert år. Les mer her. Det fungerer slik at de som vil kan sende 24 pakker til henne, og så får de 24 pakker i retur. Men om du skal være med bør du si ifra så raskt som mulig så hun får oversikt over hvem som skal være med i tide.

Det hender jeg har en digital kalender også med en liten historie. Den kan alle lese, og et nytt avsnitt blir synlig hver dag. Men jeg er ikke helt sikker på om jeg rekker å lage en i år. Hvis jeg ikke rekker det kan jeg alltids publisere en jeg har brukt før i en annen blogg.

This entry was posted in Annet and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>