Julegaver med bilder?

FotobøkerNå er det november allerede, og desember nærmer seg med stormskritt. Tiden er inne for å begynne å planlegge julegaver og julekort. Jeg synes det er veldig gøy både å gi bildegaver og å få bildegaver. For å ikke få alt for mye trykk like før jul er det mange fotofirmaer som har tilbud i november, så det kan lønne seg økonomisk å være tidlig ute. Jeg har også opplevd at ordren min en gang ble borte i systemet, og da var det veldig greit at jeg hadde vært tidlig ute, så jeg rakk å få den før jul.

Det finnes mange aktører på nettet som tilbyr diverse spennende fotogaver. Jeg er spesielt fan av fotobøker. Jeg pleier å lage en fotobok hvert år og gi til familien. Den fotoboka jeg liker aller best er fra JapanPhoto (kvadratisk med fotopapir). I fjor satte de opp prisene sine, så de er litt dyre, men absolutt verdt det. I tillegg til å ha passelig bra kvalitet (hvis du velger ekte fotopapir) har de en veldig bra editor. Den gir deg frihet til å designe boka nesten akkurat slik du vil ha den.

Besteforeldre og slekninger kan synes det er gøy å få innrammede bilder. Venner og søsken kan synes det er morsomt å få gaver med bilder av seg selv eller sine barn på. I fjor gav søsteren min blant annet bort matbokser med bilder av folk og barna deres. Det var stor suksess! Andre idéer kan være kopper, musmatter, klær, pusslespill, kalendere og annet.

Til jenta mi i år tenkte jeg (blant annet) å lage bildelotto med bilder av yndlingslekene hennes på. Med en liten tekst nederst på hvert bilde siden hun er så opptatt av bokstaver for tiden.

Etter at det ble vanlig å sende julekort med egne bilder på forstod jeg endelig poenget med julekort. Jeg synes det både er gøy å sende, og veldig koselig å motta bilder av andre for å se hvordan de har det, og hvordan barna deres vokser. Jeg har en stor, svart bok jeg limer inn alle bildekort jeg får i. Den er veldig koselig å titte i, og inspirerer meg når jeg skal lage neste års kort. Min erfaring er at det ikke er de perfekte julekortene man husker, men de morsomme med litt sjel.

Men en ting jeg gjerne vil nevne, er at jeg ikke bestiller bilder på nettet hvis jeg skal bestille forstørrelser for å ha på veggen. For det er ofte man får tilbake bilder av litt ymse kvalitet. Jeg har til og med fått forskjellig kvalitet på bildene fra samme leverandør, så det er tydelig at de bruker forskjellige trykkerier.

Stedene jeg pleier å bestille fra er JapanPhoto eller Fotoknudsen. Om du bruker noen andre, fortell gjerne i en kommentar!

This entry was posted in Fotografering and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>