Film: Harry Potter and the Deathly Hallows – part 1

Billett til Harry Potter og Dødstalismanene - del 1Norsk tittel: Harry Potter og Dødstalismanene – del 1.

Begynnelsen på slutten. Det er nå det gjelder. Hele verdens skjebne skal snart avgjøres. Denne filmen er den første av to som er basert på den aller siste boka om Harry Potter. Det skal komme en til som tar for seg del to.

Ja, jeg har selvsagt lest alle bøkene. Og jeg har vært mer eller mindre fornøyd med de andre filmene. Men jeg må innrømme at jeg er en smule skuffet i dag. Var dette virkelig verdt en barnevakt?

Jeg synes rett og slett filmen var lang og seig. Greit nok at dette er en oppbygning til en stor finale i neste film. Men til tider var det nesten litt kjedelig. Mye surring fram og tilbake. Jeg tror faktisk ikke denne boka hadde trengt å gå over to filmer. Man får en helt annen følelse i boka. Der får man nærmere personene, og selv om handlingen ikke går framover hele tiden skjer det likevel noe. Mens man i filmen bare får inntrykk av at ting går sakte.

Det jeg har likt best med de andre filmene er de fantastiske tingene. Hvordan man blir kjent med verdnen og de spesielle, deilig overdrevent personlighetene. De flotte monstrene og spenningen med magien. Denne filmen hadde veldig lite av dette. Man var allerede kjent med alt dette fra før av, så her var det kun fokus på historien.

Men filmen hadde likevel sine høydepunkter. Midt i filmen fortelles det en historie fra en bok. Med animerte tegninger som er utrolig stilfulle. Historien gjøres levende og spennende på en ganske spesiell måte.

En annen sekvens jeg likte veldig godt var da Harry, Hermione og Ron skulle snike seg inn i the Ministry of Magic. Der har de virkelig gjort en god jobb med uttrykk og personligheter.

Vi dro på en ganske tidlig forestilling, og det hadde sine negative sider. Med barn/ungdommer som raslet med papir, hylte når det ble skummelt, og lo på flaue steder. En som satt to seter bortenfor meg hadde med seg ei bok som han gjemte seg bak på de skumle partiene! Mulig det hadde noe å si for helhetsinntrykket. Denne gangen så vi også filmen på Lillestrøm, og ikke Colosseum som vi pleier.

Jeg føler litt at jeg ikke kan gi en Harry Potter-film under middels, derfor ender jeg opp på en svak 5 av 8.

This entry was posted in Film and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>