Commander Keen 3

Commander Keen 3 - Invasion of the Vorticons: Keen Must Die

Invasion of the Vorticons: Keen Must Die!

I den tredje og siste episode av “Invasion of the Vorticons” får vi virkelig nærkontakt av fjerde grad med vorticonene. Commander Keen drar til hjemplaneten deres, og må komme seg igjennom diverse militære installasjoner for å finne fram til den virkelige ondskapen: the grand intellect.

Dette er vel kanskje det av spillene med minst appelerende fargepalett i grafikken sin. Vorticonene elsker nemlig rosa og lilla. Tapeten som er inne i de fleste vorticonhusene ser rett og slett grøsselig ut. Jeg skal i hvert fall ikke få en vorticon til å dekorere mitt hus noen gang. Men det er veldig morsomt at vi får se hvordan de lever. Her må man hoppe rundt på stoler, bord, doer og senger.

Det er enda flere skumle monstre her. Blant annet den skrekkelig vortimum som passer på de flyktige barna sine. Barna er ikke farlig i seg selv, men de gjør deg ute av stand til å gjøre noe en liten stund, som kan være skummelt nok. I tillegg møter vi supertrente vortininjaer. Det er også et nytt spillelement som er dører som man kun kan gå igjennom fra den ene siden.

Spillet er ikke noe lettere enn forgjengerne. Og jeg må si jeg brukte ganske mange forsøk på bossen. Men det var vel verdt det, for bossen var veldig kul. Men nå må jeg innrømme at jeg trenger en pause! Nok er nok. Det tar nok sin tid før jeg spiller disse spillene igjen.

Commander Keen er og blir et morsomt spill. Men siden grafikken var et hakk gyseligere enn de forrige, og siden jeg rett og slett er ganske lei nå vil jeg bare gi dette 6 av 8. Jeg har filmet litt gjennom alle spillene, så det kommer nok en youtubevideo etter hvert.

Og her kommer skjermbildene:

This entry was posted in Dataspill and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Commander Keen 3

  1. HelgeB says:

    Det er ett av brettene der du kan gå forbi mål og finne en fullstendig oversikt over Standard Intergalacitc Alphabet, fant du det? 😉 Sånn at du kan spille gjennom hele serien på nytt og lese alle skiltene i spillet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>