Anmeldelse av Gothic 4: Arcania

Arcania 2010-11-01 22-50-32-97.pngGohtic IV er et stemningsfullt rollespill i en gotisk, fantasyinspirert verden. Du starter som en uerfaren mann i en idyllisk, liten landsby. Du har funnet jenta du vil gifte deg med, og må utføre oppdrag for hennes far for å vise at du er henne verdig. Men skjebnen har andre planer for deg, og ditt mål blir straks et annet når du finner landsbyen din i ruiner.

Drevet av hevngjerrighet legger du ut i verden for å stoppe de som har snudd livet ditt på hodet. Du setter i gang en farefull ferd gjennom åpne land, skoger, borger, og ikke minst farefulle huler. Du blir utsatt for utallige monstre av forskjellig slag, og må løse store og små oppdrag på veien.

Arcania 2010-11-01 12-04-02-95.pngSpillet er veldig pent visuelt og har god stemning. Oppdragene du får er forholdsvis greie å finne ut av. Noen ganger har du flere alternative løsninger. Men som regel er det én vei å gå. Noe som gjør spillet litt “ryddig”, og du har mulighet for å få med deg alt.

I kamp må du se når fienden skal til å angripe deg, og enten blokkere eller hoppe unna. Det gjør at du må følge med i kampene, og spillet blir mer actionfyllt. Selv om det er en del trasking rundt i spillet, har de gjort en del valg som gjør spillet raskt og effektivt. For eksempel går det veldig fort å plukke opp ting, lage ting, bruke ting, åpne lukkede kister osv. Vanligvis bryr jeg meg ikke så mye om å lage ting i spill, men her var det gjort på en så grei måte at det gikk av seg selv.

Arcania 2010-11-01 13-06-40-48.pngDu kan spesialisere deg i nærkamp, avstandskamp eller flere former for magi. Hver gang du går opp en level kan du sette ut erfaringspoeng i forskjellige grener. Jeg valgte som vanlig å basere meg på magi. Her kunne man velge mellom ild, frost og lyn. Jeg valgte først ild, deretter lyn. Det gav meg mye kraft, men lite mana.

Til å begynne med var jeg mye flinkere i nærkamp enn å kaste spells. Jeg syntes det var mye enklere med våpen. Og jeg slet litt med for lite mana til tider. Derfor tok jeg ofte fram nærkampvåpenet når fiendene kom for nær. Men etter hvert som spellsene mine ble kraftigere, og jeg lærte meg de bedre å kjenne, ble opplevelsen en helt annen. Nå tar jeg ofte en hel gjeng med pinglete monstre med én stor fireball! Kaboom! En del av kampene går veldig fort nå (på normal vanskelighetsgrad), og jeg tar ofte ut fiendene før de når meg. Så jeg skader masse, men tåler ikke spesielt mye, og går ofte tom for mana. Men med potions og litt somling (vente på mana regeneration) er det ingen kamper jeg har hatt problemer med.

Arcania 2010-11-01 22-49-40-20.pngJeg liker verdnen utrolig godt. Flotte borger på toppen av fjell. Bløgeskvulp på strender dekket med stilige sjøskilpadder. Hoppende kaniner i skogen. Summende fluer og edderkoppnett i sumpene. Kjempefine monstre. Kunne gjerne vært enda flere forskjellige typer, men det blir i hvert fall litt variasjon etter hvert.

Hovedhistorien til spillet er kanskje litt tynn. Selv om den blir litt mer spennende etter hvert. Og det er ganske stor variasjon på hvor bra samtalene i spillet er. Noen karakterer er det lagt en del arbeid bak, mens andre snakker som om de leser opp det de skal si. Man kan stort sett alltid velge å si det man vil. Og samtalene er verken veldig lange eller kompliserte. Så her er det også lett å få med seg alt.

Arcania 2010-10-30 19-12-45-93.pngNoe som jeg syntes var litt merkelig var at du kan stjele så mye du vil. Du kan gå inn i huset til folk som står og ser på deg, åpne kistene de har, og ta med deg innholdet. Men det gjør det jo veldig enkelt å løpe rundt og finne ting. Heldigvis er det ikke så store byer og områder, så du kan få med deg alt.

Det er ikke mange bugs jeg har støtt på i spillet. Men en kjedelig bug er at jeg har problemer med å vise filmsekvensene i spillet. De har alle sammen feil aspekt ratio, selv om resten av spillet er riktig. Og noen av de får jeg ikke sett i det hele tatt! Det er ganske irriterende.

Oppsummert likte jeg spillet veldig godt, og syntes det var utrolig vanskelig å legge det fra meg! Til tross for problemene med filmsekvensene gir jeg spillet 7 av 8.

This entry was posted in Dataspill and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Anmeldelse av Gothic 4: Arcania

  1. Pingback: Gameplay video fra Arcania: Gothic 4 | Emerald Raptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>