Planeten som forsvant?

Tidligere plubliserte amerikanske forskere at de hadde funnet den mest jordliknende planeten noen sinne. Og veldig mange har nå økte forventninger om at det kan finnes liv andre steder i verdensrommet. Og kanskje til og med steder der mennesker kan bo?

Men i følge forskning.no sier en gruppe forskere fra Observatoire de Genève i Sveits at det ikke lar seg bevise at planeten Gliese 581g eksisterer. De har tidligere funnet fire eksoplaneter i bane rundt stjernen, men analysene viser at det ikke finnes tegn til en femte planet der.

Her er en videosnutt om Gliese 581 g.

Les mer her

This entry was posted in Astronomi & romfart and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Planeten som forsvant?

 1. Anders says:

  Sannsynligvis vil ikke beboerne av Gliese 581 g ha besøk av oss. Er vel derfor de gjemmer seg:-P

 2. Anonym says:

  Så hva med utviklingsteorien? Den vakler på like tynt grunnlag.

 3. Nikolai says:

  Er målinger og undersøkelser av verdensrommet så svake at planeter kan dukke opp og forsvinne igjen?
  Teknologien idag er faktisk langt dårligere enn folk tror selv om mennesker har gått på månen. Sannsynligheten at noen få mennesker kommer til mars og kan oppholde seg der og dra tilbake til jorden igjen er svært liten med tanke på hvor fort utviklingen går.
  Teknologien de bruker for å finne planeter er tydeligvis ikke helt bra den heller.
  Men kan ikke utelukke at beboerne på den planeten har gjemt den heller slik som anders foreslår. De ville såfall ha vært langt mer utviklet enn mennesker når det gjelder intellekt. Ikke når det gjelder å skjule en planet, men når det gjelder å holde seg unna mennesker som ødelegger planeten de selv er avhengig av å bo på, dreper hverandre for penger og makt osv. Hadde menneskene kommet dit så hadde de gjort det samme der. De er nok livredde der oppe og gjemmer hele planeten for at mennesker aldri skal finne interesse av å dra dit.

 4. Emerald Raptor says:

  Nå vet jeg ikke så mye om detaljene om hvordan de kom fram til at planeten måtte være der. Men det er en veldig interessant teori om at det er noen der ute som har gjemt den for at vi ikke skal finne den igjen.
  Jeg er enig i at det er trist at vi ikke har kommet lengre innen romfart enn det vi har. Jeg tror det er fordi menneskeheten er litt for opptatt av å ha fokus på seg selv og sine, istedenfor å rette øynene mot verdensrommet.

 5. Sindre says:

  uhhh …. hvordan kan mennesker som et så lite om hvordan slike målinger som taes, avstandene i verdensrommet og hvordan informasjon blir behandlet, utale seg så negativt om vitenskapen i det hele tatt? Ignorante personer skulle jo ikke kunne kritisere før de opplyser seg selv…

  @nikolai.. planeten er hva? 20 lysår unna? det vil si at vi titter på planeten slik lyset ble reflektert av den for 20 år siden… altså vi ser på planeten slik den var i 1990… om de så kunne 2 gjemme seg” så ville det ikke kunne skje noen dager etter at vi oppdaget planeten, da dette ville innebære at de for 20 år siden fant ut at om akkurat 20 år, så blir de oppdaget, så venter de noen uker og maskerer seg selv… en slik antagelse bevitner bunnløs ignoranse.
  Signalene fra planeten er ikke annent en bakgrunnstøy fra stjernen den sirkulerer, som en variasjon i lysmengden fra stjernen som forteller forskere at de ser en planet sirkle foran stjernen og lyset den reflekterte.
  Lei at visse personer setter seg på baken og sier “ecco homo” … “se mennesket… vi er et virus, for det har andre sagt, så opplyst jeg er som ser så negativt på min egen art”
  Hvor er det blitt av optimismen til vår erkjennelsesevne, vår oppfinsomhet og våre muligheter? Se at om vitenskapen får fortsette, så vil dagens problemer bli løst, akk sikkert erstattet av andre problemer, som igjen skal løses!

  Ikke besulde slik en fantastisk oppdagelse med å skippe ifra seg skepisisme og konspirasjonsteorier, som e aldri hadde hatt om det ikke var for internett og bloggere med en rik fantasi og psykiske anomaliteter.

 6. Emerald Raptor says:

  Men tenk hvor vi trodde vi ville være i dag for mange år siden! Det ble ikke akkurat noen romodyssé 2001.

 7. samantha says:

  Personlig synes jeg mest synd på Røed Ødegaard, som for 14 dager siden var nær ved å lette, uten rakett!

 8. Daniel says:

  Gjemme en planet? 😀 haha! Godt forklart Sindre! Viten seirer igjen!

  Med mindre planeten er bebodd av tidsreisende, lysmanipulerende vesener. Som i tillegg er villige til risikere å sette hele økosystemet i planeten ut av spill. For å gjemme planeten slik at, i deres tilfelle, svært mindre avanserte vesener ikke kan finne den.

  Anyways, ikke bli demotivert nikolai, jo mer du leser, jo mer lærer du, jo mer spennendes blir det hele.

 9. Emerald Raptor says:

  Kanskje de har spioner på Jorden som forstyrrer målingene våre. :) Hvis de har oppdaget at vi har oppdaget dem må de jo enten ha spioner her eller kommet så langt teknologisk at vi ikke klarer å forestille oss metoden de har brukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>