På hotell i verdensrommet!

AstronautDen som hadde vært rik! Å dra på ferie til verdensrommet er noe mange drømmer om, men som de aller fleste ser på som urealistisk. Tidligere hørte denne tanken hjemme i science fiction. Men nå begynner det faktisk å bli virkelighet!

Det moskvabaserte selskapet Orbital Technologies har planer om å bygge Jordens første utenomjordiske hotell! Planen er å bygge et syvromshotell i bane rundt jorden i løpet av 2016.

Desverre vil prisen for et opphold på et slikt hotell, og ikke minst reisen dit, være så høy at det vil være umulig for en normal person å komme dit. Om du ikke er styrtrik eller astronaut må du nok vente en god del flere år før muligheten byr seg.

Den første romturisten ble skutt opp i 2001, og har vært etterfulgt av en håndfull andre. Men man hører stadig om nye satsninger på romturisme. Og hvem vet, kanskje det en gang i fremtiden vil være en overkommelig pris for et slikt besøk?

Eksterne linker:
Space Adventures, et firma som spesialiserer seg på romturisme.
Norsk Romsenter om romturisme.
Vg skriver om romhotellet.

This entry was posted in Astronomi & romfart and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to På hotell i verdensrommet!

 1. Trond says:

  1 million fot, måtte le litt over den avstandsforklaringa 😀

 2. conn1 says:

  Tenk om alle krigsnasjoner ga faen og heller brukte penger / ressurser på verdenskjempestorerommtet som er ultraterramegadøkultdødsfettbra ?

 3. Emerald Raptor says:

  Ja, tenk hvor langt vi hadde kommet!

 4. victoria says:

  Ser for meg at vi kan reise til andre planeter jeg og besøke andre verdener om millioner av år.. bare skulle ønske jeg kunne levd da istedet. (hvis menneskeheten har overlevd så langt)

 5. Pingback: Romturisme | Emerald Raptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>