Min drømme-PC

pcer2.jpgMange andre jenter drømmer om å kunne designe sin egen kleskolleksjon. Det hadde sikkert vært morsomt nok det, men jeg ville heller designet min egen drømme-PC. Jeg har jo hatt mange forskjellige, og de har ulemper og fordeler alle sammen. Om jeg skulle fått akkurat den datamaskinen jeg hadde hatt lyst på, skulle den vært slik:

Den skulle vært liten og lett. En laptop. Men med skikkelig tastatur som var godt å skrive på, og uten å flytte om på taster for å gjøre den mindre. Skal man kunne skrive mye og fort er man avhengig av et godt tastatur.

Den skulle vært vanntett! Og den skulle flyte, så man kunne bruke den i badekaret. Kan tenke meg at det kunne resultert i mange filosofiske bøker.

Den måtte være like kraftig som en vanlig datamaskin. Men måtte ikke bli for varm! Man skulle kunne bestemme temperaturen både på undersiden mot lårene og temperaturen i tastene. Så om du ville skrive ute en kald vinterdag kunne tastene holde fingrene dine varme. Eller om du ville skrive ute en varm sommerdag kunne den være kjølende.

Den skulle ha så god skjerm at du kunne bruke den ute i direkte sollys. Uten å måtte myse.

Den skulle hatt innebygd GPS. Så du alltid visste hvor du var. Og om du ikke visste hvor maskinen din var skulle du kunne sende den en tekstmelding, og den kunne fortelle deg posisjonen sin.

Du skulle kunne brette tastaturet bak skjermen. Så om du ville ha en touch-tablet kunne du bruke den til det også. Ja, den skulle også hatt touch-skjerm.

Den skulle være skikkelig solid. Tåle å bli fraktet fram og tilbake i en sekk. Og tåle å bli mistet i bakken.

Den skulle hatt innebygd kamera med ordentlig optikk, så du kunne ta bra bilder med den. Den må også ha høyttalere og mikrofon. Ja, også wlan da selvfølgelig.

Den skulle kunne lades med en helt vanlig strømkabel. Så om du hadde glemt igjen laderen din hjemme var det ikke noe problem.

Det skulle være enkelt å skifte design på den. Du kunne for eksempel angitt hvilket bilde som skulle være synlig på utsiden (på ryggen når den står eller er klappet sammen) via programvaren. Det skulle ikke være et lysende og forstsyrrende bilde, men et matt bilde. Nesten som om du så på et utskrevet fotografi.

Den skulle kommet med et avtagbart stativ som kunne bøyes i alle retninger og formes slik du ville. Omtrent som en slik gorillapod-stativ til kameraer. Det skulle blant annet være designet slik at du kunne ligge i senga og se og taste oppover på maskinen din. Uten å være redd for å få den i ansiktet. Du skulle også kunne henge maskinen opp på veggen og bruke som digital bilderamme når du ikke brukte den.

Den skulle også kunne brukes til å ringe med.

Den skulle hatt høyttalere på utsiden, så du kunne lukke igjen maskinen uten å få dårligere lyd.

Maskinen skulle kommet med en spesiallaget sekk, som også kunne brukes som veske om man ønsket det. Det skulle være plass til litt mer enn maskinen, og flere lommer til småting. Bærestroppene skulle kunne justeres så man slapp å få en sekk som var bredere enn skuldrene sine om man er liten.

Den skulle vært tynn, og kunne brettes sammen så den tok enda mindre plass under frakt.

Om du var sliten og støl i noen av musklene dine skulle du kunne brette den rundt skuldrene, og den ville gi deg en førsteklasses massasje.

Skjermen skulle kunne brukes som speil om du ønsket det.

Tastaturet skulle være avtagbart og trådløst. Så skjermen kunne hengt på veggen mens tastaturet lå på bordet. Den skulle hatt styrepinne og en avtagbar, trådløs mus. Og en stylus du kunne bruke hvis du ville tegne på skjermen.

Og muligens skulle den hatt uttagbar brusholder på siden.

Det var vel det jeg kom på i farten. Hvis noen kunne fortelle meg om denne laptopen finnes, eller om noe som likner, hadde jeg blitt veldig glad. :)

Neste gang skal jeg designe mitt drømme-operativsystem. :)

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>