Kometen Hartley 2 nærmest Jorden

capella2.JPGI dag er kometen Hartley 2 på sitt nærmeste mot Jorden. Den er “kun” 11 millioner miles unna oss. Den skal såvidt være synlig med det blotte øyet, og grei å se med enkle teleskop. Jeg har forsøkt å se den selv, men klarte ikke å finne den. Sannsynligvis fordi det ikke var helt stjerneklart i kveld. Men en svak tåke som gjorde himmelen mindre klar. Ifølge yr.no blir det overskyet i morgen kveld, men klart på fredag, så jeg får prøve igjen da!

Kometen skal befinne seg i nærheten av stjerna Capella, som er i stjernebildet Auriga, under Cassiopeia. Se detaljert bane her. Jeg rettet kameraet mot himmelen og prøvde å fange kometen på den måten, men lyktes ikke helt. Jeg tok bilder med litt høy iso (1600) så det ble en del støy. Mulig det var det som ødela. Dessuten måtte jeg så nær naboens hage for riktig utsikt at det ble en del lysforurensning fra utelyktene der, i tillegg til det sterke lyset fra Månen.

Kilder/linker:

This entry was posted in Astronomi & romfart and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>