Hvilket undervannskamera bør jeg velge?

Vg hadde en test av undervannskameraer i juli. Jeg kastet meg på undervannsbølgen  i fjor og kjøpte meg et kamera som kan ta bilder helt ned til 10 meters dyp. Jeg kjøpte Canon powershot D10 (fjorårets test) siden den fikk best skryt for bildekvaliteten under vann.

Men jeg ble egentlig ganske skuffet over kjøpet. Joda, den kan ta bilder under vann, men jeg skulle gjerne brukt den over vann også, for å slippe å få sandkorn og vannsprut på det ordentlige kameraet mitt. Men det tar den rett og slett for dårlige bilder til. Mulig jeg har blitt litt for bortskjemt med speilreflekskameraet mitt, men jeg synes ikke bildekvaliteten holder mål.

I tillegg var det noen “designfeil” på kameraet. Det har for eksempel ikke linsedeksel. Og det er et must når du skal ha med deg kameraet noe sted. Det er umulig å holde linsa ren. I tillegg har det en helt spesiell måte å feste snora du kan holde i på. Og noe av det første som skjedde var selvfølgelig at jeg mistet den. Siden den ikke er en standard er det umulig å få tak i en ny en. Og til et kamera du skal ha med deg under vann er det veldig greit å kunne ha en ekstra snor rundt armen.

Så mitt råd til dere der ute som allerede har et bra kamera: prøv heller å få tak i undervannshus til kameraet du allerede har! Ja, det er nesten i samme prisklasse som et nytt, vanntett kamera. Men om du er ute etter kvalitet vil jeg tro det er den beste løsningen likevel.

Jeg oppdaget også hvor vanskelig det er å ta fine bilder under vann. I badekaret og i basseng går det greit. Men hvis du tar bilde i et litt grumsete vann er det vanskelig å få klare, fine bilder. Det blir rett og slett for mørkt og for mye støy.

Bilder tatt med canon powershot D10: (klikk på bildene for større versjoner)

Fisk under vann i en innsjø:

fisk2.jpg

Under vann i en elv:

elv.jpg

Under vann i badekaret:

i_badekaret.jpg

Under vann i et tjern:

tjern.jpg

This entry was posted in Fotografering, Tips og triks and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>