Enveisbillett til Mars?

Jeg leste en veldig spennende artikkel på forskning.no. Den handlet om muligheten for koloniserting av mars. Men det som kanskje ikke er like tiltrekkende med operasjonen var at astronautene ikke skulle returnere til Jorden. Ved å slippe å ta med seg alt drivstoff som trengs for hjemreisen vil reisen bli 80 prosent billigere. Det blir mer plass til annen last, og dagens bæreraketter og annen romteknologi kan brukes.

mars.jpgDet hadde virkelig vært en drøm å få muligheten til å reise til en annen planet. Men er det verdt det om man ikke vil kunne komme tilbake noen gang? Da måtte jeg i så fall kunne ta med meg familien min. Hvis ikke hadde det ikke vært aktuelt for meg.

Planen for den foreslåtte ekspedisjonen er en ferd hvor fire astronauter fordelt på to romskip skal lande i nærheten av huler på Mars. Der kan de slå leir og blir beskyttet av stråling, i tillegg til at de kan smelte is fra undergrunnen for tilgang på vann. Til å begynne med kan de klare seg på forsyninger fra Jorden. Men etter hvert vil de kunne dyrke sin egen mat.

I artikkelen står det at man ønsker at mennesker i slutten av livet skal dra. Når de er ferdig med å få barn, og strålingen de vil bli utsatt for vil bety mindre. Jeg synes nå det høres litt merkelig ut når det er snakk om kolonisering. Mulig de mener at “gamlingene” skal bygge opp Mars-basen, mens det etter noen år skal sende yngre folk som kan reproduseres der.

This entry was posted in Astronomi & romfart and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Enveisbillett til Mars?

  1. Pingback: Ukens planet: Mars – en potensiell koloni? | Emerald Raptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>