Bok: Livet etter skuddene

Tittel: Livet etter skuddene – Historien om da pappa drepte mamma.
Forfatter: Liselotte Haugsnes.

Dette er en veldig følelsesladet bok. Den er skrevet av en barndomsvenninne av meg, så det var ekstra sterkt for meg å lese den. Men det var veldig greit å få det unnagjort, og få vite hele historien. Få litt mer forståelse for hvordan noe slikt kunne skje. Ikke bare sitte å bakerste rad i kirka og se de to kistene, uten å forstå noen ting. Se din barndomsvenninne stå oppe ved alteret sammen med søsknene sine og si sin siste farvel til foreldrene sine.

Livet etter skuddene er en berettning om en vel respektert lege som tok livet av sin kone, i tillegg til sitt eget. De hadde fire barn, og denne boka er skrevet av deres eldste datter. Jeg synes den var både grusom og vakker på en gang. Boka er skrevet med et enkelt og åpent språk. Den er lett å lese, og vanskelig å legge fra seg. Men jeg måtte ta noen pauser der det ble for sterkt og for nært.

Boka er på en måte delt i tre forskjellige deler: før, under og etter drapene. Den første delen av boka handler mye om barndommen til forfatteren. Om forholdet til foreldrene, og hvor mange lykkelige stunder de hadde sammen. Etter hvert begynner vi å forstå at alt ikke er som det skal, uten at jeg skal røpe for mye. Denne delen av boka hjalp meg til å forstå mer, og jeg er veldig glad for at jeg fikk lese det.

Den neste delen er om selve drapene. Man får følelsen av at forfatteren ikke er helt med på det som skrives her. Hun står på en måte på utsiden, og refererer en handling. Kanskje det var for sterkt å skrive om? Kanskje hun rett og slett ikke var til stede psykisk? Eller kanskje hun har fortalt historien så mange ganger at den har mistet sitt personlige preg?

Den siste delen var den jeg syntes var den verste, men også den fineste delen å lese. Den handler om hvordan de taklet sorgen. Hva som skjedde i livene deres etter etterpå. Tanker og refleksjoner. Sorg og lykke.

This entry was posted in Bok. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>