Så, hvordan er det egentlig å være en jentenerd?

Det er fantastisk! Jeg mener den aller beste typen mennesker er nerdene. I hvert fall de som har en viss sosial intelligens, i tillegg til å ha litt spennende interesser. Det finnes ingen annen type mennesker som er mindre farlige eller mer spennende. Jeg har jo studert sammen med nesten bare guttenerder i 5 år. Og ut i arbeidslivet etterpå som programmerer har jeg naturlig nok havnet på veldig mansdominerte arbeidsplasser.

Det har aldri vært noe problem. Jeg har aldri blitt sett ned på eller behandlet resektløst. Gutta er heller veldig hjelpsomme og synes bare det er kult med ei jente som programmerer. Da jeg søkte etter jobber fikk jeg inntrykk av at det telte veldig positivt at jeg var jente.

Selv om gutta liker meg gjør som regel ikke jentene det. Jeg går som regel usminket til hverdags, og bryr meg ikke spesielt om siste mote. Jeg synes det er kjedelig å sitte og prate på café, og har som regel veldig lite å prate om med ikke-nerder. Og det er desverre alt for mange av de blant jenter. Selv om det i det de siste årene faktisk har blitt noen flere av oss.

Men folk har som regel ganske andre oppfatninger av hva man kan forvente av ei jente enn av en gutt. Som jente forventes/antas det at du er pliktoppfyllende, snill, ansvarsfull og du trenger ikke være spesielt teknisk. Jeg husker spesielt en episode, da jeg jobbet hos et spillfirma. Vi holdt på med betatestingen av et spill, og jeg fant ut at jeg kunne utnytte en bug i spillet til å kaste andre ut av spillet. Jeg moret meg litt med det flere ganger. Og han som satt ved siden av meg fikk skylda! Det var ingen som fant på å mistenke jenta! :)

Sko

This entry was posted in Meg. Bookmark the permalink.

One Response to Så, hvordan er det egentlig å være en jentenerd?

  1. Agata Vannel says:

    Ha ha, du virker som en ganske morsom jente! Morro at det fins andre der ute som ikke går rundt i Prada med silikon i brystene og bare tenker på hva andre synes om dem!
    Leve jentenerdene!

    Beste nerdegutt må være Sheldon i “The Big Bang Theory”. Jeg skulle gjerne giftet meg med ham på flekken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>