Mine Android apps

Her er en liste over hvilke android-applikasjoner jeg bruker mest på telefonen min. Jeg har en HTC Hero med Android 1.5. Har planer om å oppgradere den snart, og lagde derfor en liste over applikasjoner jeg må huske å installere i neste versjon.

Google Skymap

Dette er et fantastisk stjernekart som bruker posisjonen din og akselerometeret til å finne nøyaktig hvor på himmelen telefonen din peker. Om du ser en lys prikk du lurer på hva er, kan du rette telefonen mot det, og få beskjed om hva det er for noe. Du kan også søke etter for eksempel planeter, og telefonen peker deg i riktig retning av planeten på himmelen der du er.

Gule sider

Du kan få denne applikasjonen til å slå opp i telefonkatalogen når noen ringer deg. På denne måten kan du vite hvem som ringer deg selv om de ikke ligger i kontaktlista. Veldig nyttig!

Wordfeud

Et scrabble-spill du kan spille mot folk du kjenner. Det går over lang tid, og du har 72 timer på deg på neste trekk. Veldig morsomt tidsfordriv som passer godt når du har noen minutter til overs innimellom en travel hverdag. Husk å velge norsk språk om du ikke er alt for god i engelsk.

Wow Armory

Et must for deg som spiller World of Warcraft. Du kan hente opp karakterene dine og legge de på bakgrunnen. Når du klikker på de får du opp utstyret karakterene har på seg. Brukes til å briefe med eller planlegge neste utstyrsbit.

AndChat

En IRC-klient for android. Ja, jeg er litt “gammeldags” som fortsatt bruker IRC. Men jeg synes det fortsatt er et veldig bra kommunikasjonsmiddel, og bruker det til å holde kontakten med mange i familien.

Appmanager

En fin måte å få oversikt over hvilke apps du har installert. Her kan du også avinstallere de.

Advanced task killer

Få oversikt over hvilke apps som kjører. Og avslutt de du ikke bruker, eller som tar mye minne. Veldig enkel og grei å bruke om du vil frigjøre litt minne.

Netcounter

Med denne får du oversikt over hvor mye trafikk du sender ut. Veldig fint for å passe på at du ikke bruker for mye penger.

TextEdit

En veldig enkel teksteditor.

exflashlight

Gjør skjermen veldig lys så du kan bruke telefonen som en lommelykt. Jeg har faktisk hatt bruk for det flere ganger, blant annet i vinter da strømmen gikk noen ganger. Mye enklere å bruke telefonen enn å lete blindt nedi skuffer for å finne fram lommelykt eller stearinlys.

abook:Dracula

Det finnes en del bøker du kan lese på mobilen. Kanskje ikke helt optimalt med så liten skjerm, men veldig fint om du skulle slått ihjel litt tid, og ikke gidder å ha en tung bok i sekken. Om toget er forsinket eller du må vente på noen. Jeg nevner denne boka fordi jeg synes Dracula er en flott og stemningsfull bok.

Barcode scanner

Med denne kan du scanne inn barkoder og bilder som du for eksempel kan bruke for å gå direkte til en webside, uten å måtte skrive inn en lang url.

WordPress

Få tilgang til bloggen din om du bruker wordpress.

Til slutt har jeg noen applikasjoner jeg har installert for datteren min på 2 år. Hun liker disse veldig godt:

Toddler lock

Om du bare trenger å distrahere barnet ditt litt er dette et flott program det kan leke med selv. For det låser nemlig resten av telefonen, så barnet ikke får trykt på ting utenom applikasjonen. Du må trykke på en spesiell måte for å låse opp telefonen igjen. Toddler lock er et enkelt og morsomt tegneprogram. Du tegner med fingeren på skjermen, og det kommer streker i tilfeldige farger. I tillegg er det litt lyder, og enkle former som dukker opp.

Izoo

Bilder av dyr man kan trykke på for å høre dyrelyder. Den er ikke helt optimal, for noen av dyrelydene er så lave at man ikke hører de ordentlig. Ikke alle er like bra heller.

Bubbles

Trykk på skjermen for å lage bobler som svever rundt på skjermen, eller for å sprekke bobler. Se hvor stor boble du klarer å lage før den sprekker. Veldig enkelt konsept som er underholdende for de minste.

This entry was posted in Android. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>