Film: District 9

District 9 er en spennende film som er lagt opp som en dokumentar, i tillegg til at store deler av filmen er sett utifra overvåkningskameraer. Hovedpersonene er ikke tøffe hollywoodstjerner, men normale mennesker. Det handler om en utenomjordisk rase som kommer til Jorden i romskipet sitt. De trenger hjelp, og jordboerne gir dem små, primitive hus å bo i. De blir boende lenge, og det utvikler seg etter hvert til en slags slum med dårlige levevilkår. Der menneskene er politi som prøver å holde orden. Blant annet holder de populasjonen nede ved å ødelegge eggene deres.

Det er en veldig interessant film, med en spennende problemstilling. Romvesnene blir sett på som mindreverdige, og menneskene er brutale og følelseskalde. Men det er så mye man ikke får vite i filmen. Hvor kommer de fra? Og hvorfor kom de? Det virker som om menneskene i filmen ikke har lært noe om vesnene enda de har bodd på planeten i mange år. Selv om de har et språk å kommunisere med.

Filmen får trekk fordi den fokuserer på brutaliteten, og ikke de mer spennende aspektene ved besøk fra andre kloder. Den kunne like gjerne vært laget om to forskjellige folkeslag på Jorden, uten å blande inn romvesner.

This entry was posted in Film and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Film: District 9

  1. Oguleth says:

    Litt morsomt at du trekker filmen for de tingene jeg synes er så bra med den :)

    Synes nemlig hele elementet med den pessimistiske mennesketanken i forhold til romvesner (akkuratt som de skulle vært en “innvandrerproblem” tatt til det ekstreme) fungerte bra, spess med tanke på hovedpersonen og hans forandring i løpet av filmen.

  2. Fantastisk film som slik jeg ser det tar opp rasisme generelt og apartheid spesielt. Virkelig en type “historien gjetar seg”-film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>