Film: Den fabelaktige Amélie fra Montmartre

Vi så den franske filmen Amélie av Jean-Pierre Jeunet fra 2001. Filmen handler om den noe merkelige jenta Amélie i en like merkelig omverden. Faren hennes er lege, og den eneste gangen han er nær henne er på hennes jevnlige legeundersøkelser. Dette gjør at hun blir litt oppspilt, så hjertet hennes dunker ekstra mye, og faren tror dermed at hun har en hjertefeil!

Hun blir holdt hjemme fra skolen, og får dermed en litt uvanlig start på livet. Amélie er veldig naiv, men også ganske smart, noe som gjenspeiles av hennes merkelige påfunn.

Både historien og karakterene man møter er herlig absurde. De gjør ting du ikke forventer, og oppfører seg ikke etter normale normer. Det er en veldig koselig film, som gjør en i godt humør. Hvis du har lyst til å se noe som gir deg en god følelse, og som er noe litt utenom det vanlige, er dette filmen for deg.

This entry was posted in Film. Bookmark the permalink.

One Response to Film: Den fabelaktige Amélie fra Montmartre

  1. Agata Vannel says:

    Jeg husker at jeg så denne for en stund siden. Syntes egentlig det var en ganske absurd film. Ga liksom ikke så mye mening. Hadde vært gøy å se den igjen nå og se om jeg har fått litt perspektiv på tingene med noen år på baken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>